Aanbod

Insights Discovery

Insights Discovery (gedachtengoed van de Zwitserse psycholoog Carl Jung) gebruikt een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel om inzicht te krijgen in de unieke persoonlijke voorkeuren van mensen. Het helpt je om in kaart te brengen wie je bent en hoe je reageert op mensen en situaties.

De kleurentaal is makkelijk te begrijpen en zeer toegankelijk.  Je verwerft zelfinzicht enerzijds en begrijpt beter de voorkeuren van anderen anderzijds.

Goede dagen en slechte dagen - Insights Discovery


Iedereen heeft alle vier de kleuren in zich.
De combinatie van de kleuren geeft je jouw unieke persoonlijkheid. De voorkeurskleuren van Insights Discovery worden gemeten door een gemakkelijk in te vullen online vragenlijst. Zo ontstaat een persoonlijk profiel dat helemaal over jou gaat en laat zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen.

Dit inzicht resulteert in een efficiëntere en effectievere omgang en communicatie met anderen, rekening houdende met zowel je eigen profiel als de voorkeuren van anderen.

Insights Discovery kan als tool ingezet worden voor:

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Team ontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling

Indien je een voorbeeldprofiel wenst te ontvangen, neem gerust contact op.

Ik help je graag verder om te weten wat Insights Discovery kan betekenen voor het directieteam, management team en hoe het ingezet kan worden tijdens leiderschapstrajecten én in teams.

Organisaties die reeds positieve ervaringen hebben met deze methodiek als tool zijn ASZ Aalst, AZ Damiaan, OLV Gasthuis te Poperinge, vzw Zorg en Welzijn te Kuurne, wzc Mater Dei te Heikruis, OLV Ter Westroze te Westrozebeke, … 

Wat levert het op?

Corcura begeleidt zorgorganisaties in het ontwikkelen van een cultuur van hartelijke, gastvrije zorg waar we op zoek gaan naar een evenwicht tussen een ‘efficiënte werking’ en een ‘hartelijke werking’ met als resultaat dat zowel bewoners, medewerkers als alle andere gasten zich thuis en welkom voelen in de organisatie.

Tevreden gasten (oa. bewoners en patiënten) die zich thuis en welkom voelen

Gemotiveerde, loyale medewerkers

Meer betrokkenheid, minder verzuim

Gedeeld leiderschap

Preventie van stress en burn-out

Warme hartelijke zorg