Trainingstraject Positief hartelijk leiderschap

Dit trainingstraject komt in aanmerking voor functiecomplement.

programma

14 januari 2020 van 9u tot 17u

18 februari 2020 van 9u tot 17u

24 maart 2020 van 9u tot 17u

Prijs

€ 1.075 excl. btw 21%

Locatie

Loweide Seminar & Event Farm
Ravenbosstraat 24
8020 Oostkamp

Trainingstraject Positief hartelijk leiderschap

Voor wie

Dit trainingstraject is bedoeld voor leidinggevenden in de zorgsector die een hartelijke, gastvrije houding willen ontwikkelen.  Door deze houding laat je jezelf en je team groeien in zowel gastvrijheid als persoonlijke ontwikkeling.

Verloop traject

Positief hartelijk leiderschap is gebaseerd op een zeer belangrijk vermogen om je in het gevoel en de beleving van een ander te verplaatsen. Dan pas weet je wat de ander nodig heeft om hem of haar te coachen, te enthousiasmeren en te motiveren.

Gesprekstechnieken, verbindende communicatie, coachend leiderschap, groeimindset en principes van een gastvrije cultuur zijn een standaard onderdeel van dit trainingstraject.

 • Het traject start met een telefonisch intakegesprek waar gepeild wordt naar eigen verwachtingen, beweegreden om deel te nemen, huidige hindernissen worden afgetoetst die een gastvrije houding in de weg staan én er wordt reeds concreet gemaakt waar de deelnemer aan wil werken.
 • De eerste trainingsdag komen theoretische inzichten betreffende gastvrijheid en coachend leiderschap aan bod alsook praktijkoefeningen. Op het einde van de dag heeft elke deelnemer een actieplan opgemaakt met zowel korte als lange termijndoelstellingen.
 • Tussen de eerste en tweede trainingsdag is er een praktijkbezoek van de trainer op de werkvloer. Dit maakt dat de trainer voeling krijgt met de werkcontext van elke individuele deelnemer. Personal coaching gaat door op basis van het opgestelde actieplan om voortgang te bewaken.
 • De tweede trainingsdag kijken we met een kritische blik naar de ontwikkeling van het eigen team. Tal van praktische tips worden uitgewisseld om medewerkers te laten groeien in hartelijkheid en er wordt bekeken hoe je daar als leidinggevende een stimulerende (of belemmerende) rol in kunt opnemen.  Op het einde van de dag heeft elke leidinggevende inzicht in eigen kwaliteiten en aandachtspunten die verder worden opgenomen in het persoonlijk actieplan.
 • Tussen de tweede en derde trainingsdag is er online coaching (via telefoon, WhatsApp of Skype) met elke deelnemer. Dit om voortgang te bewaken en om de deelnemers te ondersteunen daar waar nodig bij hun persoonlijke ontwikkeling. 
 • De derde trainingsdag lichten de deelnemers zelf hun eigen persoonlijk actieplan toe. Succes ervaringen, hindernissen waar ze nog tegenaan lopen, bedenkingen, adviezen, ideeën enz. komen uitgebreid aan bod.
 • Verdere opvolging gebeurt via online coaching (via telefoon, WhatsApp of Skype) met de trainer na 3 maand.  

Na afloop van het traject wordt geadviseerd dat de deelnemers contact houden met elkaar.  Zo kunnen ze elkaar stimuleren in hun verdere persoonlijke ontwikkeling en elkaar motiveren om blijvend te werken aan de vooropgestelde doelen.

Aantal deelnemers

Maximum 6 deelnemers om individuele begeleiding te garanderen zodat het effect groot is en er voldoende ruimte is om te oefenen.

Inbegrepen in de kostprijs zijn:

 • Telefonisch intakegesprek
 • Personal coaching gesprek op de werkvloer
 • Online coaching tussen tweede en derde trainingsdag
 • Online coaching na 3 maand
 • 3 trainingsdagen incl. lunch, versnaperingen, koffie/thee, water
 • Syllabus en oefenmateriaal
 • Deelnamecertificaat

Inschrijven