Aanbod

Inspiratieworkshop ‘Hartelijke, gastvrije zorg’

Een inspirerende en enthousiasmerende workshop van 1 dag om medewerkers onder te dompelen in de wereld van gastvrijheid.

Als zorgorganisatie kan je er bewust voor kiezen om je te onderscheiden op basis van hartelijke, gastvrije zorg. Zo zorg je voor een positieve beleving bij bewoners/patiënten, bezoekers, artsen, familieleden, … én ook medewerkers.

Gastvrijheid is een emotie, de beleving van de gast. Het is het gevoel zich welkom en thuis te voelen én aangenaam verrast te worden door onvergetelijke positieve momenten en relaties.

Gastvrijheid vergroot passie, plezier en positieve energie. Het levert veel op, maar gaat niet vanzelf. Gastvrijheid is wederkerig: wat je geeft, krijg je terug!

Aan de hand van reflectieopdrachten en verschillende interactieve werkvormen staan we stil bij volgende thema’s:

  • begrippen hartelijkheid en gastvrijheid
  • randvoorwaarden wat ‘attitude’ betreft, gastvrijheid begint bij jezelf
  • beleving en creëren van wow-momenten
  • inzicht in verschillende voorkeurstijlen in gedrag en communicatie én hoe je hierop best kan afstemmen
  • inleving in de perceptie en de beleving van de ‘gast’
  • het doorlopen van een gastenreis door de organisatie
  • op een hartelijke, gastvrije manier reageren

Het werkboek ‘Hartelijke zorg’ wordt gebruikt als leidraad tijdens de workshop én voor de opmaak van een persoonlijk -en teamactieplan.

Reactie van een deelnemer

Kathy Poelaert (ASZ Aalst): “Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die werkt in de zorg en streeft naar het geven van een kwaliteitsvolle, warme zorg waarin hartelijkheid, vriendelijkheid en respect voor de ander in zijn totaliteit centraal staan. Ik ga nu veel bewuster om met communicatie, vriendelijkheid, gastvrijheid. Dit in relatie met zowel de zorgvrager en zijn familie, alsook collega’s en iedereen die mijn pad kruist. Ik zeg veel meer goeiedag, geef veel meer complimenten, … ben aandachtig voor onverwachte mangomomenten, … Iedereen zou deze workshop eens moeten volgen, de wereld zou heel wat mooier zijn!! ❤️